domingo, 8 de julio de 2012

Más información de la folixa

Yá ta montada la barraca!!! Esti sábadu foi la corderada, la primer actividá de les fiestes de Caldones d'esti añu. Los asadores de la nuesa collación son famosos y preciaos na contorna'l valle'l Muriel. Vamos tener suerte nesti sen, pal día de Refaciendo Tradiciones dalgunos d'estos asadores van tar tola nueche del vienres 13 al pie la parrilla. Pa cenar tamién va a haber comida casero de toa triba: empanades, bollos preñaos, adobu, etc. ¿vas perdételo?

Dexando un poco de llau la siempre socorrida gastronomía, una de les novedades d'esta folixa ye la supresión del escenariu na candonga de pela nueche, tal y como se facía nes romeríes d'antañu. Entendemos esta opción como una forma d'apostar por formatos más cercanos y dialóxicos ente músicos y públicu. Mesmo, si bien el Turcipié va tar animando d'un entamu, tamién va a haber escenariu abiertu pa toes aquelles persones que-yos preste compartir la folixa con nós echando un cantarín, tocando la pandereta o cualisquier otru instrumentu.

Tamién vamos habilitar una zona'l prau –la pumarada que veis na semeya– p'acampada llibre, evitando d'esta miente los problemes derivaos de l'entemecer sidre y conducidera.

Caldones ye una collación d'una fonda tradición sidrero (más de la metá de tol sidre que se produz n'Asturies sal de los llagares qu'hai nel nuesu valle); poro, la comisión de fiestes de Caldones siempre tien un gran procuru por ufiertar el meyor sidre que seya posible. El llagar de Canal –asitiáu en Caldones– ye'l proveedor habitual, del que probamos añalmente tolos toneles y seleccionamos el que más nos presta de cada collecha pa beber los díes de la fiesta.
Sabéi tamién qu'esta romería finánciase fundamentalmente gracies a les perres que da la xente'l pueblu y de los cuartos que se saquen na barra los díes de fiesta. Poro, animámosvos a facer gastu na barraca y, sobre too, a NUN TRAYER EL SIDRE DE FUERA.


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